Wie zijn wij:

Andrea Joostema: zangeres, actrice en de partner van Lieuwe is geboren in 1962 en heeft jarenlang gewerkt in de ouderenzorg. In 1999 is zij begonnen met toneelspelen bij een plaatselijke toneelvereniging, en daarvoor zong ze graag bij een gospel koor. In 2001 heeft ze samen met Lieuwe het gezelschap "Adyrf" opgericht, en vanaf het begin speelt en zingt ze hier met veel plezier.

Lieuwe van der Meer: is geboren in 1960 en heeft ook gewerkt in de ouderenzorg. Daarna in de beveiliging, in de kinderopvang en op scholen als leerkrachtondersteuner. Zijn toneelcarrière is gestart in Stiens als licht- en geluid technicus. En in 2001 heeft hij dus samen met Andrea "Adyrf" opgericht. Ook is Lieuwe op pad geweest als "karmaster" voor toneelverenigingen en heeft hij verschillende amateur toneelverenigingen ondersteund als regisseur. (En dat doet hij nu nog steeds) 

Ook in het dagelijkse leven zijn Andrea en Lieuwe een stel

De geschiedenis van ADYRF:

Traditioneel toneel is leuk, maar wij wilden graag iets anders. De combinatie van toneel en muziek (en cabaret) leek dan ook een leuke uitdaging. In het jaar 2001 zijn we min of meer als grap begonnen met onze eerste voorstelling "Mevr. de Vries" welke werd gespeeld door Andrea Joostema, Martine Kamstra en Piet Oldenburger. Met techniek van Roelof Nolles en regie in handen van Lieuwe v.d.Meer was dit een prachtige eerste voorstelling en er waren plotseling meer mensen die graag een keer wilden spelen bij Adyrf. Er kwamen meerdere voorstellingen en er was een mooie ploeg met spelers. Werden de liedjes in het begin nog niet live gezongen, later gebeurde dat wel. Eigen teksten op bekende melodieën werden (en worden) live gezongen. De laatste jaren worden alle voorstellingen gespeeld en gezongen door Andrea en Lieuwe. Wat dus ooit begon als grap en slechts eenmalig zou zijn is uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby van al meer dan 22 jaar!